Ingrendiencie
-
1a1/3 šálky Čerstvé maliny
-
1 šálka Kefír
-
1 šálka-studenej Voda
-
2 pl Červená želatína
-
1/4 čl Vanilková esencia
-
štipku Mletá škorica
Popis
Napomáhajú tráveniu, obsahujú vitamíny a cenné probiotiká, ktoré by mali byť súčasťou vyváženej a plnohodnotnej stravy. Okrem toho želatína prospieva kĺbom, chrupavkám a kostiam.
Vyskúšajte si aj vy pripraviť super-zdravú sladkosť bez cukru, ktorú si možno pripraviť aj bez výčitiek pripraviť. Táto sladkosť je obzvlášť vhodná v období užívania antibiotík, kedy je vhodné zvýšiť príjem probiotík.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Želatínu necháme napučať vo vode. |
2
Hotovo
|
Maliny preložíme do kastrólika a na malom plameni zohrievame a miešame, kým nezískame konzistenciu omáčky. Maliny je dobré roztlačiť lyžicou, aby bola zmes čo najjemnejšia. |
3
Hotovo
|
Do zmesi pridáme želatínu s vodou a miešaním rozpustíme. Zmes nesmie byť príliš horúca – stačí miernejšia teplota, aby sa želatína rozpustila. |
4
Hotovo
|
Zmes odstránime z tepla a primiešame kefír tak, aby sa všetky prísady dobre spojili. |
5
Hotovo
|
Navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo do silikónových formičiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. |
6
Hotovo
|
Želáme vám dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |