Ingrendiencie
-
1 veľká Cuketa
-
p.p. Hladká múka
-
1 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ, korenie
-
4 veľ.plátky Šunka
-
p.ch. Syr gouda
-
p.ch. Mozzarela
-
p.p. Olej
-
p.p. Mlieko
Popis
Cuketa sa v posledných rokoch stáva stále viac a viac populárnou a obľúbenou pre prípravu všemožných jedál. Táto sezónna zelenina, ktorej býva dostatok predovšetkým v lete je vhodná pre ľahké pokrmy.
Dnešný recept využíva cuketu a kombinuje ju so syrom, čo je známe a obľúbené spojenie. Vznikne ľahké vyvážené zeleninové jedlo, vhodné na obed aj na večeru a iste si na ňom pochutnáte nielen sami, ale aj s rodinou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešame múku, vajcia a mlieko a vymiešame cesto trochu hustejšie, než na palacinky. Pridáme soľ a korenie. |
2
Hotovo
|
Umiestnime na papierovú utierku pre odsatie mastnoty. |
3
Hotovo
|
Do zapekacej misky poukladáme vrstvu cukety, na ňu šunku, goudu, mozzarellu a zabalíme cuketové plátky k sebe. Celé zakryjeme alobalom a pečieme na 180 stupňov cca 20 minút. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |