• Home
  • Hlavné jedlá
  • Výborný netradičný spôsob, ako si pripraviť bravčovú panenku. Je úžasné, že Vám zaberie len 45 minút!
0 0
Výborný netradičný spôsob, ako si pripraviť bravčovú panenku. Je úžasné, že Vám zaberie len 45 minút!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

750 g Bravčová panenka
5 pl Grilovacie korenie
2 pl Horčica
100 g Cibuľa
4 ks Paradajky
2 pl Slnečnicový olej
100 g Šampiňóny
1/4 čl Soľ
1/4 čl Čierne korenie
3 pl Červené víno
100 g Tvrdý syr
1/2 čl Jablčný ocot

Výborný netradičný spôsob, ako si pripraviť bravčovú panenku. Je úžasné, že Vám zaberie len 45 minút!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Na prvý pohľad sa Vám môže zdať, že ide o netradičný recept, ale akonáhle raz ochutnáte, zistíte, že je to skvelá voľba na večeru i slávnostný obed. Jedná sa o kúsok bravčovej panenky, ktorá je narezaná do hrebeňového tvaru a naplnená zeleninou a syrom. 

Nielen, že to krásne vyzerá, ale aj chutí. Môžeme Vám sľúbiť, že ide o kulinársky zážitok. Už sa nemôžete dočkať, že?

(Visited 3 687 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najprv by ste si mali mäso dôkladne očistiť, vysušiť a narezať. Pamätajte, že rezy by mali byť siahať cca do ¾. Vzdialenosť medzi jednotlivými rezmi by nemala presiahnuť 2 cm.

2
Hotovo

Mäso potom vložte do hlbšej misky a pripravte si marinádu z horčice a grilovacieho korenia. Nezabudnite dostať marinádu aj do záhybov tak, aby bolo mäso rovnomerne ochutené. Potom mäso dajte do chladničky na dobu aspoň 2 hodín.

3
Hotovo

Medzitým budete mať krásny čas pripraviť si zeleninu. Na krúžky si teda nakrája cibuľu, pridajte soľ, korenie a jablčný ocot. Cibulu by ste takto mali nechať odstáť asi 10 minút. Počas toho si už len nakrájajte na plátky šampiňóny a paradajky.

4
Hotovo

Po 2 hodinách môžete pripravenú zeleninu vložiť do zárezov bravčovej panenky.

Potom už ich stačí zvrchu posoliť, pokvapkať zľahka olejom a vložiť do rúry vyhriatej na cca 200 stupňov na dobu 45 minút.

Po tejto dobe mäso vyberte a naplňte ho ešte tvrdým strúhaným syrom. Nechajte potom dopiecť cca 5-10 minút a môžete podávať.

5
Hotovo

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Slaná roláda bez múky. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.
Ďalší
Tradičné Slovenské halušky trochu inak, bez bryndze: Vyskúšajte tento nový, neokukaný recept na halušky, ktoré chutia stále fantasticky!
Predošlý
Slaná roláda bez múky. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.
Ďalší
Tradičné Slovenské halušky trochu inak, bez bryndze: Vyskúšajte tento nový, neokukaný recept na halušky, ktoré chutia stále fantasticky!