Ingrendiencie
-
KORPUS
-
250 g Ovsené vločky
-
100 g Maslo
-
80 g Trstinový cukor
-
1 ks Karamelový cukor
-
NÁPLŇ
-
1 ks Kondenzované mlieko
-
50 g Vlašské orechy
-
300 g Čokoláda
-
PRÍPRAVA KARAMELU
-
50 g Trstinový cukor
-
3 pl Mlieko
-
1 pl Maslo
-
5 pl Voda
Popis
Nepečený zákusok z ovsených vločiek s čokoládovo-orieškovou náplňou. Pre všetkých milovníkov vločiek, čokolády a karamelu. Určite stoja za skúšku a to opakovane 😀
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme. |
2
Hotovo
|
Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme zvyšok korpusu. |
3
Hotovo
|
Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. |