• Home
  • Koláče
  • Vianočné pečenie: Bielkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorovaním
0 0
Vianočné pečenie: Bielkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorovaním

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

3 ks Bielka
3/4 hrnčeka Krupicový cukor
2 pl Práškový cukor
1 pl Vanilková esencia
1/2 čl Ocot
240 g Čokoláda

Vianočné pečenie: Bielkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorovaním

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pusinky sú u nás vždy tými najobľúbenejšími sladkosťami a zmiznú naozaj rýchlo (väčšinou ešte pred Vianocami). Ak ich milujete rovnako, ako my, vyskúšajte ich hriešnejšiu variantu obohatenú čokoládovým mramorovaním. Sú krásne a pritom naozaj jednoduché 🙂

(Visited 1 037 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Predohrejte rúru na 130 ° C a plech vyložte papierom na pečenie.
Vložte bielky do misky a vyšľahajte ich do polotuha. Za stáleho šľahania pridajte cukry, vanilku a ocot. Zvýšte otáčky a šľahajte, kým sneh nebude krásne lesklý a všetok cukor bude rozpustený.

2
Hotovo

Rozpustenú čokoládu naprskajte na vŕšok snehu, ale nezamiešajte ju do zmesi!(Ideálne je túto časť rozdeliť na dve, teda polovicu množstvo čokolády naprskať, odobrať sneh na pusinky a potom opäť poprskať čokoládou a opäť vytvoriť pusinky).

3
Hotovo

Lyžicou odoberajte bielkový sneh a na plech robte malé kopčeky snehu s čokoládou.
Pečte v predohriatej rúre približne 40 až 50 minút, alebo kým sa pusinky nedajú ľahko odlepiť z podkladu.
Nechajte ich vychladnúť na mriežke a potom skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chlade.

4
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Chutná jesenná polievka s brokolicou a syrom vám zaručene bude chutiť
Ďalší
50 dkg tvarohu, trošku lekváru, vypracuj cesto, začíname pripravovať kuchynský tvarohový koláč!
Predošlý
Chutná jesenná polievka s brokolicou a syrom vám zaručene bude chutiť
Ďalší
50 dkg tvarohu, trošku lekváru, vypracuj cesto, začíname pripravovať kuchynský tvarohový koláč!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here