Ingrendiencie
-
600 g Seitan
-
250 g Šampiňóny
-
100 g Gaštany
-
250 g Zeleninový vývar
-
200 ml Smotana na varenie
-
2 ks Cibuľa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
2 pl Sójový olej
-
2 pl Hladká múka
-
1 čl Tymián sušený
-
1 čl Mletá červená paprika
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Chutný recept pre vegetariánov,bez smotany pre vegánov. Hubový guláš podávame s pečivom. Druh hríbov môžete zameniť, podľa vlastnej chute. Mletú papriku nahradiť čili, ak máte radi pikantnejšie.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Seitan nakrájame na rezančeky. Huby očistíme a podľa veľkosti necháme vcelku alebo nasekáme. Uvarené gaštany nakrájame. Ošúpanú cibuľu najemno posekáme, rovnako aj cesnak. |
2
Hotovo
|
Seitan dozlatista opečieme na panvici na oleji. Ochutíme soľou, korením a vyberieme z panvice. Do panvice pridáme gaštany a huby, opečieme, ochutíme soľou a korením a tiež vyberieme. Cibuľu speníme dosklovita, posypeme múkou a zalejeme vývarom. Zamiešame smotanu a necháme 10 minút variť. |
3
Hotovo
|
Pridáme seitan, huby, gaštany a tymian. Posypeme paprikou a dusíme 5 minút. Pred podávaním dochutíme. |