0 0
Zdravá, jemnučká mrkvová torta.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

200 g Vlašské orechy
250 g Mrkva
100 g jablká
200 g Krupicový cukor
40 g Zemiakový škrob
6 pl Hrubá múka
5 ks Vajcia
POLEVA
2 pl Rum
200 g Práškový cukor
2 pl Voda
Marcipán

Uložte si tento recept

Potrebné prihlásenie alebo registrácia na uloženie tohto receptu.

Zdravá, jemnučká mrkvová torta.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • POLEVA

Popis

Zdieľať

Prinášame jeden recept na typicky jesennú tortu. Jednoduchá a pritom tak vynikajúca. Mrkvová torta s jablkami s jemnou rumovou arómou a citrónovo-rumovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

(Visited 624 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Žĺtky vyšľaháme s cukrom.

2
Hotovo

Pridáme očistenú nastrúhanú mrkvu a jablká. Pomleté orechy zmiešame so škrobom a primiešame ich k žĺtkom s mrkvou a jablkami. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame múku.

3
Hotovo

Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme cesto a pečieme pri teplote 175 °C

4
Hotovo

Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme mrkvičky. Z práškového cukru, rumu a horúcej vody vymiešame hladkú polevu. Vychladnutú tortu potrieme polevou a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami.

Lydia

Trvanlivý makovník
Predošlý
Trvanlivý makovník
Vegánsky guláš s hubami
Ďalší
Vegánsky guláš s hubami
Trvanlivý makovník
Predošlý
Trvanlivý makovník
Vegánsky guláš s hubami
Ďalší
Vegánsky guláš s hubami