Ingrendiencie
-
400 ml Mlieko
-
3 ks Žľtky
-
100 ml Voda
-
8 plátkov Želatína
-
p.ch. Krupicový cukor
-
300 ml Kyslá smotana
-
1 ČL Vanilková esencia
Popis
Magická chuť tohto krému Vás úplne pohltí! Výborná penová konzistencia dokáže ozvláštniť Vaše obľúbené dezerty. Na tejto dobrote si iste pochutí celá Vaša rodina aj priatelia! Chutí dokonale!
Môžete ho poznať pod názvom „bavorský krém“. Túto dobrotu môžete servírovať ľubovoľne s ovocím a alebo čokoládou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do mlieka pridáme vanilkovú arómu, smotanu a položíme na mierny oheň. Varíme 10 minút za stáleho miešania.Namočte želatínu podľa návodu na obale. |
2
Hotovo
|
Žĺtky zmiešame s cukrom a ušľaháme do hustej peny a zmiešame s zmesou. Želatínu zbavíme vody zmiešame do krému. Miešame do tej doby, než sa želatína úplne nerozpustí. |
3
Hotovo
|
Až krém ľahko vychladne, vložíme ho do chladničky. Podávame s čím chceme – čokoláda alebo ovocie. Zdieľajte tento báječný recept na vanilkový dezert s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! |