Ingrendiencie
-
Cesto:
-
8 ks Vajcia
-
9 pl Práškový cukor
-
5 pl Polohrubá múka
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
4 pl Kakao
-
125 ml Sýtená minerálka
-
3 pl Olej
-
Krém:
-
1 bal. Vanilkový puding
-
200 g Maslo
-
8 pl Kryštálový cukor
-
300 ml Mlieko
Popis
Ďalším receptom na jemný zákusok , je torta, ktorá je veľmi obľúbená vďaka jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Pokiaľ chcete na oslave očariť nejakým novým dezertom, vyskúšajte tento.
Jedná sa o kombináciu nadýchaného cesta a jemného krému, ktorý sa rozpúšťa v ústach s každým sústom. Túto výnimočnú torta si iste zamilujete vy aj vaša rodina a stane sa súčasťou všetkých osláv.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielky vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte žĺtky a dobre premiešajte. Pridajte múku a prášok do pečiva a zmes premiešajte. Pridajte zvyšné prísady na cesto, dobre premiešajte a vylejte cesto do plechu vyloženého papierom na pečenie. Upečte cesto v rúre a nechajte vychladnúť. |
2
Hotovo
|
Puding zmiešajte so 300 ml mlieka. Zvyšok mlieka uvarte s cukrom, pri bode varu nalejte puding a uvarte ho podľa návodu na obale. Do chladného pudingu vmiešajte mäkké maslo a vyšľahajte krém. |
3
Hotovo
|
Krém navrstvíme na vychladený korpus a nechajte stuhnúť niekoľko hodín v chladničke. Môžete posypať kakaom a alebo strúhaným kokosom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |