Ingrendiencie
-
3 ks Červená cibuľa
-
1ks Cibuľa
-
1ks Pór
-
3ks Vajcia
-
p.p. Hladká múka
-
p.p. Hrubá múka
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
3 pl Olej
-
p.ch. Majorán
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
O tom, aká je cibuľa zdravá, písať nemusíme. Ak patríte medzi milovníkov tejto zdravej zeleniny, odporúčame vám skúsiť nasledujúci recept. na chutné a chrumkavé placky. Delikátne cibuľové placky sú skvelou alternatívou tradičných zemiakových podlesníkov.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibule i pór očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tie potom za občasného premiešania popražíme v panvici na rozpálenom oleji, kým nezmäknú a nestratia na objeme – zhruba 10 minút. |
2
Hotovo
|
Cibuľku potom vymiešame vo väčšej miske s nasekanou petržlenovou vňaťou, vajíčkami a oboma múkami. Dochutíme soľou, korením a majoránom. |
3
Hotovo
|
Potom lyžicou ukladáme malé placky do rozpáleného oleja a opekáme z oboch strán do zlato hneda. |
4
Hotovo
|
Placky zabavíme prebytočného oleja. |
5
Hotovo
|
Podávame so strúhaným syrom alebo s kyslou smotanou ochutenou o pretlačený cesnak a trochou soli. |