Ingrendiencie
-
CESTO
-
0,45 šálky Polohrubá múka
-
0,4 šálky Hladká múka
-
0,5 ks Prášok do pečiva
-
1 ks Vanilkový cukor
-
0,45 šálky Kryštálový cukor
-
3 ks Vajcia
-
0,3 šálky Mlieko
-
125 g Maslo
-
0,5 šálky Kakao
-
50 g Čokoláda
-
TVAROHOVÁ PLNKA
-
250 g Jemný tvaroh
-
250 g Mascarpone
-
1 ks Vajcia
-
0,3 šálky Práškový cukor
-
1 ks Vanilkový cukor
-
1 pl Zlatý klas
-
ČEREŠŇOVÁ OMÁČKA
-
2 šálky Čerešne
-
2 pl Citrónová šťava
-
0,5 šálky Kryštálový cukor
-
1 ks Vanilkový cukor
Popis
Ak máte chuť na šťavnatý dezert s plnkou a ovocím, odporúčame vám skúsiť tento recept. Základom je čokoládovo – kakaové cesto, plnené tvarohovo – mascarponovou plnkou. Dezert na záver polejeme sladkou čerešňovou omáčkou. Ozdobíme čerstvými lístkami mäty.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Príprava cesta - V jednej miske si zmiešame polohrubú múku, hladkú múku, prášok do pečiva a kakao. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Potom do tejto zmesi zľahka primiešame sypké ingrediencie, roztopené a vychladnuté maslo, na strúhanú čokoládu a mlieko. Všetko spolu dobre premiešame. |
2
Hotovo
|
Príprava plnky - Do misky si dáme práškový a vanilkový cukor, vajíčko a zlatý klas. Dobre vymiešame a následne pridáme tvaroh a mascarpone. |
3
Hotovo
|
Rúru si predhrejeme na 190 °C a menší plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech rozotrieme 2/3 pripraveného cesta, potom nanesieme tvarohovú plnku a navrch rozdelíme zvyšok cesta. Dáme do rúry a pečieme cca 40 minút. |
4
Hotovo
|
Príprava omáčky - Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a prípadne odstopkujeme. Dáme ich do hrnca spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a podlejeme vodou. Varíme cca 10 až 15 minút. |