• Home
  • Rôzne
  • Domáce mascarpone: stačia 2 suroviny a 10 minút. Je oveľa lacnejšie a chutnejšie ako to z obchodu
0 0
Domáce mascarpone: stačia 2 suroviny a 10 minút. Je oveľa lacnejšie a chutnejšie ako to z obchodu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 hrnčeky 40% Smotana
1 čajová lyžička Citrónová šťava

Domáce mascarpone: stačia 2 suroviny a 10 minút. Je oveľa lacnejšie a chutnejšie ako to z obchodu

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania srvátky. Pochádza z Lombardie, dnes sa však vyrába po celom Taliansku.

Mascarpone asi väčšina z nás využíva pri príprave dezertov. Je skvelé do krémov, ako našľahaná zmrzlina, osladené s medom ho môžete podávať len tak s ovocím, ale naplníte ním aj ravioly. Mascarpone si jednoducho miesto v našej kuchyni určite zaslúži.

(Visited 2 123 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo
2
Hotovo

Už sa mi párkrát stalo, že bol tento krémový syr (áno je to syr) vypredaný a nič na svete proste mascarpone nenahradí. Čo mi iné ostávalo ako zmeniť recept a kúpiť aspoň kyslú smotanu? Potom som ale natrafila na tento skvelý a jednoduchý recept.

Samotná príprava trvá približne 10 minút a mascarpone potom už len odpočíva v chladničke minimálne jednu noc. Na ďalší deň ho už môžete použiť napríklad do palaciniek alebo na lievance. Ak varíte zdravo, radi a bez éčok a iných pridaných látok, tento recept je určený priamo pre vás.

3
Hotovo

Smotanu nalejte do hrnca a dajte na mierny plameň.

4
Hotovo

Postupným zahrievaním by ste mali dosiahnuť teplotu 90 stupňov Celzia a táto teplota by mala ostať konštantná. Po troch minútach varenia pridajte citrón a varte ďalšie tri minúty.

5
Hotovo

Celú zmes odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Pripravte si klasickú utierku, takú, akú používali ešte naše maminky. Mascarpone nalejte do utierky, ktorú umiestnite do cedníku a hrnca. Cez noc sa odstredí srvátka, ktorá ostane v hrnci.

6
Hotovo

Celú zmes odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Pripravte si klasickú utierku, takú, akú používali ešte naše maminky. Mascarpone nalejte do utierky, ktorú umiestnite do cedníku a hrnca. Cez noc sa odstredí srvátka, ktorá ostane v hrnci.

7
Hotovo

Mascarpone môžete hneď na druhý deň použiť. V chladničke vám vydrží aj pár dní, ale presuňte ho do uzavretej nádobky. Verím, že vás takáto domáca výroba poteší, a keďže to nie je vôbec náročné, môžete sa do toho pustiť hneď teraz. Dobrú chuť.

8
Hotovo

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Najlepšia ovocná bublanina! Dajte do cesta túto TAJNÚ INGREDIENCIU a bude chutiť presne ako pred 20 rokmi u babičky!
Ďalší
Vyskúšajte netradičné placky z kuracieho mäsa!
Predošlý
Najlepšia ovocná bublanina! Dajte do cesta túto TAJNÚ INGREDIENCIU a bude chutiť presne ako pred 20 rokmi u babičky!
Ďalší
Vyskúšajte netradičné placky z kuracieho mäsa!