Ingrendiencie
-
60 dkg múka
-
2 ks Vajcia
-
1/2 pohára Voda
-
1/2 pohára Kefír
-
2 pl Kryštálový cukor
-
1/2 čl Soľ
-
2 čl Sušené droždie
Popis
Keď som skúsila tento recept a ochutnala som knedlíky, bola som naozaj šokovaná! Boli jednoducho také jemné, ľahké a drobivé, že bolo ťažké to opísať slovami!
Vyčítala som tento recept na jednom kalendári približne pred 10 rokmi. Okamžite pritiahol môj záujem, pretože cesto by malo obsahovať kefír a kvasnice. Aký môže byť tento knedlík teda? Ale potom, čo som ho pripravila, všetky moje pochybnosti boli v nenávratne.
Takýto jemný, mäkký, ľahký a chutný knedlík som ešte predtým nikdy neochutnala. Všetci moji susedia a príbuzní ho teraz pripravujú na základe tohto receptu, lebo je taký chutný! Verte mi, nebudete sklamané. Odporúčam ho každému!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozmixujte vajcia a pridajte vodu a kefír. |
2
Hotovo
|
Vypracujte ho spolu. Nechajte cesto stáť10 až 15 minút, až po tomto začnite z neho vytvárať knedle obvyklým spôsobom. |
3
Hotovo
|
Môžete ich naplniť kapustou, zemiakmi, tvarohom alebo dokonca aj rôznymi bobuľami. |
4
Hotovo
|
Vyskúšala som aj dusený knedlík obvyklým spôsobom, voňajúci, v oboch prípadoch bol veľmi chutný! Prajem Vám dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |