Ingrendiencie
-
1 ks Karfiol
-
1 ks Strúhaná mrkvy
-
1/4 ks Zeler
-
2 hrnčeky Voda
-
1 kocka Zeleninový bujón
-
3 pl Maslo
-
3 pl Hladká múka
-
štipku Soľ
-
štipku Mleté čierne korenie
-
2 hrnčeky Mlieko
-
1 hrnček Strúhaný syr čedar
-
sladká alebo štipľavá paprika, popr. iné korenie
Popis
Vyskúšajte tento recept na rýchlu a výbornú karfiolovu polievku, ktorá vás zasýti teraz i v lete. Je plná samých dobrých vecí.
1 porcia (1 hrnček) obsahuje:
159 kalórií
11 g tuku
35 mg cholesterolu
617 mg sodíka
10 g sacharidov
2 g vlákniny
7 g bielkovín
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 8
Postup receptu
1
Hotovo
|
Nakrájajte karfiol na malé ružičky. Nastrúhajte mrkvu a nasekajte zeler na malé kúsky. |
2
Hotovo
|
V inom kastróle rozpustíme na miernom plameni maslo. Vmiešajte múku, soľ a korenie. Postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu a varte za stáleho miešania 2 minúty alebo kým zmes nezhustne. |
3
Hotovo
|
Znížte plameň a vmiešajte nastrúhaný syr. Odstavte a vmiešajte do karfiolovej zmesi. V prípade potreby dochuťte a podávajte. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |