• Home
  • Rôzne
  • Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla
0 0
Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

50 g Čerstvé droždie
200 ml Mlieko
200g/maslo Margarín
1/2 čl Soľ
2 pl Kryštálový cukor
500 g Polohrubá múka

Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Už názov cesta prezrádza, že je využívané najmä v Rusku. V tejto krajine ho preslávila obľúbená kuchárka Nikitu Chruščova a len čo ho po prvý krát ochutnáte, zamilujete si ho aj vy. S cestom sa výborne pracuje a po upečení je nadýchané, mäkkučké a krehké. Je vhodné na prípravu rôznych druhov pečiva, plnených bochníčkov alebo koláčov, ktoré dlho nestvrdnú.

(Visited 563 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V teplom mlieku rozmiešame droždie. Pridáme soľ a cukor a zamiešame. Následne pridáme rozpustené maslo, ktoré môžeme nahradiť margarínom. Na záver pridáme polohrubú múku a vymiesime cesto.

2
Hotovo

Takto pripravenú zmes môžeme zabaliť do fólie a uskladníme v chladničke aspoň na pol hodiny. Následne použijeme na prípravu ľubovoľného pečiva, cesto môžeme plniť.

3
Hotovo

S cestom sa vynikajúco pracuje a v chladničke vydrží aj týždeň. Nech ho už využijete na akékoľvek pečené dobroty, prajeme vám dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!
Ďalší
Najlepšie Carbonara špagety so smotanou, cesnakom, slaninou a syrom! Recept, ktorý som si doniesla z Talianska!
Predošlý
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!
Ďalší
Najlepšie Carbonara špagety so smotanou, cesnakom, slaninou a syrom! Recept, ktorý som si doniesla z Talianska!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here