Ingrendiencie
-
1 kg Polohrubá múka
-
1 bal. Čerstvé droždie
-
120 g Kryštálový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
12 g Maslo
-
5 dcl Mlieko
-
4 ks Žľtky
-
z 1/2 ks Citrónová kôra
-
1 čl Soľ
-
Náplň
-
2 bal. Tvarohový puding
-
6 pl Kryštálový cukor
-
8 dcl Mlieko
-
z 1/2 ks Citrónová kôra
-
2 ks Žľtky
Popis
Neexistuje množstvo týchto croissantov, ktoré by sme nedokázali zjesť za jeden deň! Sú proste dokonalé. Uvidíte, že akonáhle je raz ochutnáte, tak si ich ihneď zamilujete! Niečo tak dokonalého ste určite dlho nejedli! Tieto tvarohové croissanty sa hodí pre každú príležitosť! Zmlsne si na nich celá Vaša rodina!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mlieko zmiešame s maslom, kryštálovým cukrom, vanilkovým a zahrievame, kým sa cukor a maslo neroztopí. Vmiešame žĺtok a droždie. |
2
Hotovo
|
Preosejeme múku do misy, nastrúhame kôru z polovice citróna, soľ a pridáme zmes. Dôkladne necháme kysnúť. Medzi tým zamiešame cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, mlieko a hustý uvarený puding. |
3
Hotovo
|
Potom cesto vyvaľkáme na obdĺžniky o veľkosti 25 x 36 cm. Vložíme na jeden okraj zmes s pudingom. Vložíme ich na papierom na pečenie vyložený plech, potrieme rozšľahaným vajcom. |
4
Hotovo
|
Predhrejte rúru na 150 stupňov a pečieme po dobu 30 minút. Posypte práškovým cukrom a môžeme podávať. Zdieľajte tento báječný recept na domáce crossainty aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú! |