• Home
  • Pomázanky
  • Tuniaková nátierka s jarnou cibuľkou: 5 surovín a 5 minút! To je všetko, čo potrebujete na tú najlepšiu rybaciu pomazánku
0 0
Tuniaková nátierka s jarnou cibuľkou: 5 surovín a 5 minút! To je všetko, čo potrebujete na tú najlepšiu rybaciu pomazánku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

120 g Tuniak v konzerve
2 ks Jarná cibuľka
100 g uvarený Cícer
100 g Maslo
1/2 čl Soľ

Tuniaková nátierka s jarnou cibuľkou: 5 surovín a 5 minút! To je všetko, čo potrebujete na tú najlepšiu rybaciu pomazánku

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Aj vy ste milovníkmi zdravých jedál a uprednostňujete dávať deťom na desiatu domáce jedlo ako koláčiky z obchodu? Potom máme niečo, čím vás určite potešíme. Tuniaková nátierka s cícerom nenechá nikoho chladným. Je úžasne jemná, zdravá, chutná a navyše aj lacná!

 

Preč so sardinkami! Tuniak je lepší, ľahší, zdravší a dá sa oveľa jednoduchšie spracovať. V kombinácii so zdravým a telu prospešným cícerom sa zapíše do prvej desiatky prísad vo vašej kuchyni. Cícer je ešte stále nedocenená bielkovinová bomba. V Taliansku tzv. rímsky hrach, v Španielsku španielska fazuľa a u nás jednoducho cícer, obsahuje prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z neho pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme dostať do tela. Obrovskou výhodou tiež je, že varením a ani konzervovaním nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek, čo sa pri iných druhoch potravín nestáva. Potom sú to aj vitamíny skupiny B a draslík. No a najväčšou výhodou cíceru je, že nenafukuje, ako ostatné strukoviny.

Takže ak ste sa rozhodli pre kombináciu – tuniak, cícer, jarná cibuľa – lepšie ste ani nemohli urobiť. Poďme sa pozrieť, čo budeme na lahodnú nátierku potrebovať.

(Visited 407 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cícer si uvaríme a scedíme. Podľa chutí môžete cícer uvariť al dente, alebo celkom domäkka. Ja varím al dente, nátierka je potom jemne chrumkavá a máme to radi.

2
Hotovo

Maslo si necháme zmäknúť na izbovú teplotu.
Všetky suroviny spolu zmiešame v malom mixéri a mixujeme pokým nátierka nebude rovnomerne premiešaná.

3
Hotovo

Najlepšia je na čerstvý chlieb a keď je ešte vlažná z mixovania, no každému ako chutí!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Ľadový a jednoduchý dezert pštrosie vajce, pripravený bez pečenia za pár minút! Chutí vážne famózne!
Ďalší
Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla
Predošlý
Ľadový a jednoduchý dezert pštrosie vajce, pripravený bez pečenia za pár minút! Chutí vážne famózne!
Ďalší
Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla