Ingrendiencie
-
CESTO
-
250 g Uvarené zemiaky v šupke
-
200 g Hladká múka
-
250 g Maslo
-
200 g Práškový cukor
-
1 ks Vajcia
-
1 ks Žĺtko
-
1 čl Prášok do pečiva
-
PLNKA
-
600 g Mletý mak
-
80 g Práškový cukor
-
6 pl Olej
-
1 ks citrón
Popis
Makový závin zo zemiakového cesta, z ktorého je jeho trvanlivosť predlžená. Oproti bežnému klasickému kysnutému cestu, máme novú variantu, ktorá vám bude tiež chutiť.
(Visited 658 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky ošúpeme a vychladnuté postrúhame. Pridáme múku, cukor, zmäknuté maslo, rozšľahané vajce a prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto. |
2
Hotovo
|
Mak pomelieme a zmiešame s práškovým cukrom. Citrón dôkladne umyjeme, kôru najemno postrúhame a vmiešame do maku. Postupne pridáme olej a dobre vymiešame. |
3
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme. Záviny uložíme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a môžeme ešte posypať makom. Upečieme dozlatista. |