Ingrendiencie
-
1-1,5 kg Morčacie mäso
-
20 g Citrónová kôra
-
400 ml Smotana
-
1 zväzok Kôpor
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Ak máte v pláne pripraviť si chutnú večeru z kuracieho alebo morčacieho mäsa, máme pre vás ďalší osvedčený recept na marinádu.
Môžete si ju pripraviť ešte ráno, pred odchodom do práce. Zaberie vám to len 5 minút! Mäso sa bude marinovať celý deň a na večeru máte jemný a šťavnatý pokrm.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do veľkej nádoby vložte narezané morčacie mäso, pridajte smotanu, citrónovú kôru, nasekaný kôpor, soľ a korenie. |
2
Hotovo
|
Prikryte alobalom a vložte do chladničky na 8 hodín. |
3
Hotovo
|
Predhrejte rúru na 200 stupňov, vyberte morčacie mäso z marinády a dajte ho na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte asi 30 minút. |
4
Hotovo
|
Marináda je vhodná aj ku kuraciemu mäsu, takže je už len na vás, pre čo sa rozhodnete. Mäso bude šťavnaté a plné chutí. Potešte ním aj svoju rodinu. |