Ingrendiencie
-
5 ks Vajcia
-
200 g Kryštálový cukor
-
160 g Polohrubá múka
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
20 g Maslo
-
200 ml Kondenzované mlieko
-
400 g Sušené mlieko
-
275 ml Šľahačková smotana
-
2 pl Práškový cukor
-
3 pl Kondenzované mlieko
Popis
O pôvod lahodného zákusku sa mnohí doslova bijú. Faktom však je, že k nám prišiel z exotickej Južnej Ameriky. Práve v nej sa najviac ozývajú hlasy Mexičanov, podľa ktorých nesie zákusok ich pôvodnú receptúru. Zahanbiť sa ale nedajú ani v Nikarague. Nech je už zákusok z ktorejkoľvek krajiny, jeho najväčšou devízou je fenomenálne chuť a jednoduchá príprava. Utekajte ho vyskúšať a nebudete ľutovať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ako prvé oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so 100 g kryštálového cukru. V druhej miske vyšľahajte žĺtky so zvyšnými 100g kryštálového cukru. Do žĺtkov pomaly pridávajte múku a vanilkový cukor. Stále šľahajte. Do vyšľahaného žltého cesta pridajte bielky a ručne premiešajte. Plech si vymastite maslom a vysypte múkou. Vylejte naň cesto a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 20-25 minút, ak bude cesto ešte vo vnútri surové, pridajte minúty podľa potreby. |
2
Hotovo
|
Náš tip: do cesta môžete pridať kakaový prášok, ak ho chcete mať čokoládové. |
3
Hotovo
|
Medzitým si pripravte krém. V miske si zmiešajte všetky tri druhy mlieka v takomto množstve – teda 200 ml kondenzovaného mlieka, 400 g sušeného mlieka a 200 ml šľahačkovej smotany. Všetko spolu vyšľahajte šľahačom a dostanete približne 800 g tuhšieho krému. |
4
Hotovo
|
V inej miske si vyšľahajte zvyšných 75 ml šľahačkovej smotany s tromi lyžicami kondenzovaného mlieka a práškovým cukrom. |
5
Hotovo
|
Po upečení nechajte cesto mierne vychladnúť a vidličkou ho dobre poprepichujte. Dierky by mali byť väčšie a na husto. Potom vylejte na cesto krém, prikryte plech alobalom a nechajte ho stuhnúť cez noc v chladničke. Podávajte nakrájané na kocky s čerstvým ovocím a čerstvou nesladenou šľahačkou. |
6
Hotovo
|
Bude vám chutiť fantasticky. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |