Ingrendiencie
-
1 kg Polohrubá múka
-
2 pl Kryštálový cukor
-
4 pl Čerstvé droždie
-
7 pl Olej
-
p.p. Soľ
-
700 ml Vlažná voda
-
na vymastenie Maslo
-
1 na potretie Vajcia
-
na ozdobu Sézamové semiačka
Popis
Hľadáte recept na mäkučké domáce rožky? Dneska si jeden taký recept ukážeme – jedná sa o tie najlepšie lahodné maslové rožky, na ktorých si jednoducho musí pochutnať úplne každý!
Celý postup je veľmi jednoduchý a zvládnete ho počas chvíľky!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešame v stredne veľkej mise všetky ingrediencie okrem vajec, semienok a masla. Dôkladne premiešame a vytvoríme cesto. |
2
Hotovo
|
Hotové cesto si teraz rozvaľkáme na pracovnej doske. Mal by nám vzniknúť tvar kruhu. Z cesta si vyrežeme malé trojuholníčky. |
3
Hotovo
|
Trojuholníčky si potrieme maslom a zrolujeme. Hotové rožteky potom vykladáme na plech, ktorý ešte predtým vyložíme papierom na pečenie. |
4
Hotovo
|
Na záver už len potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ľubovoľnými semienkami. |
5
Hotovo
|
Pečieme na 200 stupňov dozlatista! |