Ingrendiencie
-
1 bal. Piškóty
-
80 g Mliečna čokoláda
-
2 bal. Čokoládový puding
-
2 poháre+2 ČL Mlieko
-
180 ml Šľahačková smotana
-
230 g Mascarpone
-
1/4 pohára Krupicový cukor
-
1 pohár Čerstvé maliny
-
na dekoráciu Čokoládové hobliny
Popis
Nepečené koláče sú v lete ideálne riešenie! Vyskúšajte tento jemný a mäkučký dortík z čokoládovej zmesi. Stačí niekoľko ingrediencií, trochu trpezlivosti a máte ideálnu pochúťku. Vďaka ovociu a piškotam si tento dezert zamiluje každý!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Smotanu necháme v izbovej teplote. Do formy s priemerom 23 cm ukladáme na dno a po stranách piškóty. Roztopíme čokoládu (v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli). Smotanu rozšľaháme až stuhne. |
2
Hotovo
|
V miske zmiešame 2 poháre mlieka a 2 balenia pudingu. Keď je krém hustý, pomaly pridáme čokoládu a potom pohár vyšľahanej smotany. Na piškóty uložíme menšie množstvo smotany, navrch hrubší vrstvu čokoládovej masy, potom piškóty a na ne zvyšnú vrstvu smotany. |
3
Hotovo
|
Cesto vložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Potom opatrne vyberieme z formy, ozdobíme čerstvými malinami a posypeme čokoládovými hoblinami. |
4
Hotovo
|