• Home
  • Koláče
  • Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!
0 0
Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

400 g preosiatej Polohrubá múka
250 g Maslo
2 ks Vajcia
250 g Práškový cukor
1 ks Prášok do pečiva
Náplň
1 kg Tvaroh
3 ks Žľtky
6 PL Práškový cukor
z 1 ks Citrónová kôra
100 g namočené Hrozienka
1 PL Kyslá smotana

Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami!

Kuchyňa:
  • 40min
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Náplň

Popis

Zdieľať

Tento koláčik, hovoríme mu „tvaroháč“ pripravujem už celé roky a nikdy sa ho nenabažíme. Chuť tohto tvarohového koláča je úplne skvelá! Nižšie nájdete môj rokmi osvedčený recept.

(Visited 3 345 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto.
Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na okraje.

2
Hotovo

Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.

3
Hotovo

Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.

4
Hotovo

Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.

Želáme vám dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Túto jemnú omáčku s kuracím mäsom na cestoviny ma naučila moja mama a nedám na ňu dopustiť
Ďalší
Polovicu krému navrstvíme na piškóty a znovu poukladáme jednu vrstvu piškót. Navrstvíme zvyšný krém, na vrch poukladáme pomarančové plátky. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo aj na noc, aby nám krém stuhol. Formu prikryjeme tanierom a tortu vyklopíme, odstráníme formu aj fóliu a tortu môžeme krájať.
Predošlý
Túto jemnú omáčku s kuracím mäsom na cestoviny ma naučila moja mama a nedám na ňu dopustiť
Ďalší
Polovicu krému navrstvíme na piškóty a znovu poukladáme jednu vrstvu piškót. Navrstvíme zvyšný krém, na vrch poukladáme pomarančové plátky. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo aj na noc, aby nám krém stuhol. Formu prikryjeme tanierom a tortu vyklopíme, odstráníme formu aj fóliu a tortu môžeme krájať.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here