• Home
  • Rôzne
  • Bulharský slaný koláč Banica: Pripravíte ho veľmi rýchlo a výsledok je jednoducho úžasný
0 0
Bulharský slaný koláč Banica: Pripravíte ho veľmi rýchlo a výsledok je jednoducho úžasný

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500 g Lístkové cesto
300 g Balkánsky syr
4 ks Vajcia
1550 g Rozpustené maslo
200 g Kyslá smotana
2 ks Vajcia

Bulharský slaný koláč Banica: Pripravíte ho veľmi rýchlo a výsledok je jednoducho úžasný

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Banica je snáď ten najznámejší pokrm z Bulharskej kuchyne. Ochutnali ste ho už niekedy? Momentálne sa teší veľkej popularite a vďaka tomuto receptu si ho môžete pripraviť aj vy. Príprava je ako vždy jednoduchá a pomerne rýchla a existuje mnoho typov tohto pokrmu. Každý turista by mal toto jedlo aspoň raz v živote vyskúšať.

Typy náplňou sa môžu líšiť, môžete zvoliť masovú plnku, syrovú, prípadne i smotanovo-jogurtovú. Cesto sa zvyčajne pripravuje trochu komplikovane, ale v dnešnom recepte si banicu pripravíme s lístkovým cestom.

(Visited 624 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Lístkové cesto si rozmrazíme, prípadne ho vyberieme z chladničky, ak je len chladené. Rozdelíme ho na časti.

2
Hotovo

V miske si zmiešame syr s vajíčkami. Plech si potrieme rozpusteným maslom a prikryjeme ho raz vrstvou cesta. To potrieme maslom. Na cesto dáme vrstvu syra a na vrch opäť vrstvu cesta, ktoré opäť potrieme maslom. Cesto môžeme zrolovať alebo len navrstviť a nakrájame na štvorce, aby sa nám pokrm lepšie servíroval. Je to úplne na vás. Ako posledná vrstva by mala ísť syrová. Celé to zalejeme kyslou smotanou s vajíčkami, tak, ako pri francúzskych zemiakoch.

3
Hotovo

Banicu pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia aspoň 30 až 35 minút.

Lydia

Predošlý
Úžasný jablkový koláč, ktorý si okamžite zamilujete! Pripravíte ho takmer okamžite!
Ďalší
Netradičná štrúdľa z lístkového cesta. Hlavnou ingredienciou je perník, ktorý mu dodáva výnimočnú chuť a arómu.
Predošlý
Úžasný jablkový koláč, ktorý si okamžite zamilujete! Pripravíte ho takmer okamžite!
Ďalší
Netradičná štrúdľa z lístkového cesta. Hlavnou ingredienciou je perník, ktorý mu dodáva výnimočnú chuť a arómu.