Popis
Hriankovač odložte nabok! Na úvod si jednu vec vysvetlime. Samozrejme, že klasická hrianka existuje v dvoch variantoch, a to olejová (resp. Opečená na tuku na panvici), alebo suchá (opečená v hriankovači). Na tentokrát však druhú variantu vynecháme, tuk obsiahnutý v hriankach totiž nepredstavuje iba chuťový bonus.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Hrianky?Všetci ich milujeme! Čo Vás napadne, keď sa povie hrianka? Určite vás napadne „jedlo chudobných“, čiže hrianka potretá strúčikom cesnaku alebo (česť výnimkám) si predstaví v prvej chvíli buď „jedlo chudobných“ teda samotnej hrianky potreté strúčikom cesnaku, alebo chutnú prílohu tataráku Hrianky však môžete pripraviť aj v podobe, ktorá sa zaručene stane vítaným doplnkom vašich „po-večených“ stavov. Skvelá chuť je však zaručená vždy. |
2
Hotovo
|
Hrianka naprieč Európou:S názvom „Temešvári rostéos“ (čítaj „Temešvári roštéoš“) sme sa prvýkrát stretli iba nedávno. Pochádza z maďarsko-rumunského pomedzia. Určite Vám zachutí, aj keď si na jeho pálivo-štipľavú chuť budete musieť najprv zvyknúť. |
3
Hotovo
|
Lepšie ako rôsol z uhoriek, ale ..Jedno varovanie: hrianky v podobe „Temešvári rostéos“ pôsobia na vaše trávenie a pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a to aj v prípade keď ste sa prejedli alebo ste vypili príliš veľa alkoholu. Po ňom však pravdepodobne dostanete chuť … na ďalší alkohol. |
4
Hotovo
|
Recept: Temesvári rostéos:Plátky chleba (pokiaľ možno nie úplne čerstvého) opečte na panvici na rozpálenom oleji (skvelé je aj použiť bravčovú masť) pomaly do zlatista. Keď je chlieb hotový vyberte ho z panvice, avšak neoplachujte od tuku. Ten si totiž s alkoholom veľmi dobre rozumie. Potrite ľahko cesnakom, ľahko osoľte a poukladajte tenkými kolieskami cibule. Posypte husto rozdrobeným balkánskym syrom a následne čerstvo mletým čiernym korením. Nakoniec pridajte feferóny a hotovo! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |