Ingrendiencie
-
1 ks Cibuľa
-
150 g Udená slanina
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
350 g Šošovica
-
30 g Zázvor
-
2 ks Mrkva
-
2 ks Zeler
-
2 pl Repkový olej
-
2 pl Paradajkový pretlak
-
1 l Vývar
-
1 čl Kari korenie
-
1 čl Mletá červená paprika
-
0,5čl Koriander
-
0,5 čl Rasca
-
p.ch. Soľ, korenie
-
2 pl Jablčný ocot
-
2 pl Petržlenová vňať
Popis
Klasická šošovicová polievka so zázvorom. Kombinácia chuti sa v polievke spoja a vytvoria novú, sladko – štipľavú chuť s jemnou arómou zázvoru. Okrem nich dáme do polievky zeleninu, vývar, údenú slaninu a koreniny. Pred podávaním posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu, cesnak a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu a zeler olúpeme, zeler nakrájame na 2 cm kúsky a mrkvu na 1 cm kúsky. |
2
Hotovo
|
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom podusíme cesnak s cibuľou a so zázvorom. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky spolu s paradajkovým pretlakom a krátko opečieme. Primiešame mrkvu so zelerom a zalejeme vývarom. Asi 5 minút povaríme, prisypeme opláchnutú šošovicu a varíme pri miernej teplote asi 15 minút. |
3
Hotovo
|
Polievku ochutíme korením karí, mletou paprikou, koriandrom, rascou, soľou, mletým čiernym korením a octom. Podávame v šálkach ozdobenú vňaťou. |