Ingrendiencie
-
1 ks Lístkové cesto
-
2 pl Creme fraiche
-
150 g Tvrdý syr
-
150 g Udená slanina
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Rasca
Popis
Slané pečivo je súčasťou každej domácnosti. Ći už v bežný, alebo výnimočný deň. S týmto jednoduchým receptom ulahodíte každému. Recept si môžete doplniť i podľa vlastnej chuti rôznymi koreninami, alebo ingredienciami, ako napr : olivy, pizza korenie, čili korenie, tymián, bazalka, prelisovaný cesnak, rôzne druhy syru …
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. |
2
Hotovo
|
Lístkové cesto rozvinieme, plát natenko potrieme crème fraîche, pričom krém natierame až 2 cm od okraja. Posypeme strúhaným syrom a nadrobno nakrájanou slaninou. Trochu osolíme, okoreníme a ochutíme mletou rascou. Lístkové cesto zo širšej strany napevno zrolujeme, ostrým nožom nakrájame na 2 cm kúsky, ktoré preložíme na pripravený Plech. Pečieme asi 15 minút dochrumkava. |
3
Hotovo
|
Podávame teplé alebo vychladené ako chuťovku k pivu. |