0 0
Šťavnatý čerešňový perník

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
400 g Polohrubá múka
1 ks Kypr.prášok do perníka
200 g Práškový cukor
1 čl Jedlá sóda
500 ml Mlieko
3 pl Kakao
2 ks Vajcia
1 pl Perníkové korenie
200 ml Olej
ČEREŠŇOVÝ SIRUP
500 g Čerešne
1 ks Pomaranč
2 pl Rum
6 pl Kryštálový cukor
100 ml Voda

Šťavnatý čerešňový perník

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • ČEREŠŇOVÝ SIRUP

Popis

Zdieľať

Klasický recept na domáci perník v spojení so sladkými a šťavnatými čerešňami. Úžasný koláč, hotový za 45 minút.

(Visited 340 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najskôr si uvaríme čerešňový sirup: čerešne umyjeme, odkôstkujeme a vložíme do hrnca.

2
Hotovo

Pridáme cukor, pomarančovú kôru (2 tenké šupky), šťavu z celého pomaranča a vodu. Všetko spolu privedieme k varu a povaríme asi 5 minút.

3
Hotovo

Potom šťavu scedíme, primiešame amaretto a odložíme bokom, vychladnúť.

4
Hotovo

Z povarených čerešní odoberieme kúsky pomarančovej kôry a tiež ich necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Na cesto si do väčšej misy navážime suché suroviny: múku, práškový cukor, kypriaci prášok do perníka, jedlú sódu, kakao a perníkové korenie.

6
Hotovo

Potom prilejeme mlieko, olej a pridáme celé vajíčka. Všetko spolu dobre vymiešame a nakoniec pridáme aj polovicu scedených čerešní.

7
Hotovo

Pečieme na papierom vystlanom hlbšom plechu pri 200°C zhruba 20 až 25 minút, alebo kým do stredu zapichnutá špajľa nevyjde čistá.

8
Hotovo

Ešte horúci koláčik rovnomerne zalejeme vlažným sirupom a na vrch rozložíme zvyšné povarené čerešne.

Lydia

Predošlý
Mäsový nákyp-jednoduchý a chutný.
Ďalší
Slaný kurací koláč
Predošlý
Mäsový nákyp-jednoduchý a chutný.
Ďalší
Slaný kurací koláč
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here