• Home
  • Rôzne
  • Slimáky plnené šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!
0 0
Slimáky plnené šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 bal. Lístkové cesto
20 g Šunka
50 g Mäkký syr
2 ks surové Zemiaky
p.ch. Soľ, korenie

Slimáky plnené šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!

Kuchyňa:
  • 25 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Talianske závitky zvané „Girelli“ sú v slovenských domácnostiach známe ako slimáky z lístkového cesta, plnené syrom a šunkou. Vždy zo stola zmiznú ako prvé. Popri obyčajných jednohubkách a chipsov, sú úplnou delikatesou.

Ich jednoduchá príprava je skôr fantastickým relaxom, ako fuška v kuchyni. Na tejto chuťovke nie je vôbec nič zložitého a Vaša snaha bude ocenená prázdnym tanierom. Pochutnáte si na nich obzvlášť v kombinácii s bielym vínom.

(Visited 1 933 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky si nastrúhajte najemno a jemne osoľte. Poriadne vysušte.
Zmäknuté lístkové cesto si vyvaľkáme. Najlepšie do kruhu. Na neho poukladáte nastrúhané zemiaky. Pridajte šunku a rozotrite mäkký syr.

2
Hotovo

Cesto zrolujte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte ho do chladničky vychladiť na 30 minút. Potom ho nakrájajte na kolieska.
Kolieska naskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Pečte pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút.

Zdieľajte tento sup

Lydia

Predošlý
Smotanové zemiaky Carbonara s mäsom, cibuľou a parmezánom! Príprava zaberie len 30 minút!
Ďalší
Dokonalá lahodná hríbová polievka podľa receptu starej mamy.
Predošlý
Smotanové zemiaky Carbonara s mäsom, cibuľou a parmezánom! Príprava zaberie len 30 minút!
Ďalší
Dokonalá lahodná hríbová polievka podľa receptu starej mamy.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here