0 0
Slané- Hokkaido krekry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

250 g Tekvica
250 g Špaldová múka
100 ml Mlieko
100 ml Olivový olej
2 čl Prášok do pečiva
p.ch. Soľ
p.ch. Tekvicové semiačka
1 ks Vajcia

Slané- Hokkaido krekry

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Chrumkavé slané krekry z hokkaido tekvice. Z receptu pripravíte 2 plechy krekrov. Krásna žltá farba tekvice hokkaido napovedá o tom, že je plná vitamínov. Má len málo kalórií a veľké množstvo vlákniny, vďaka ktorej nás krásne zasýti.

(Visited 1 000 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Surovú tekvicu vložíme do zapekacej misky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 stupňov asi na 1 hodinu – kým nie je mäkká.

2
Hotovo

Keď je tekvica upečená, necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí vydlabeme dužinu tekvice lyžicou a v miske ju rozmixujeme tyčovým mixérom.

3
Hotovo

Pridáme múku, mlieko, olej, kypriaci prášok, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Na pracovnú dosku dáme múku a cesto dobre premiesime.

4
Hotovo

Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Papier na pečenie vystrihneme podľa veľkosti plechu. Na papier si položíme polovicu cesta a rozvaľkáme na cca 4 mm. Plát v kuse potrieme vajíčkom a nožom krájame štvorčeky. Cesto sa trocha lepí, treba byť trpezlivý. Ja som zvolila tento spôsob pretože sa mi zdal najrýchlejší. Je na tebe, aký spôsob zvolíš a aké tvary budeš vykrajovať.

5
Hotovo

Na každý štvorček položíme tekvicové semienka a nakoniec krekry dochutíme soľou.

6
Hotovo

Takto pripravené krekry vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca 10 až 15 minút.

Lydia

Predošlý
Chrumkavé tuniakovo-syrové guličky
Ďalší
Tak chutná polievka zo šošovice a zázvoru…
Predošlý
Chrumkavé tuniakovo-syrové guličky
Ďalší
Tak chutná polievka zo šošovice a zázvoru…
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here