Ingrendiencie
-
250 g Tekvica
-
250 g Špaldová múka
-
100 ml Mlieko
-
100 ml Olivový olej
-
2 čl Prášok do pečiva
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Tekvicové semiačka
-
1 ks Vajcia
Popis
Chrumkavé slané krekry z hokkaido tekvice. Z receptu pripravíte 2 plechy krekrov. Krásna žltá farba tekvice hokkaido napovedá o tom, že je plná vitamínov. Má len málo kalórií a veľké množstvo vlákniny, vďaka ktorej nás krásne zasýti.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Surovú tekvicu vložíme do zapekacej misky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 stupňov asi na 1 hodinu – kým nie je mäkká. |
2
Hotovo
|
Keď je tekvica upečená, necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí vydlabeme dužinu tekvice lyžicou a v miske ju rozmixujeme tyčovým mixérom. |
3
Hotovo
|
Pridáme múku, mlieko, olej, kypriaci prášok, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Na pracovnú dosku dáme múku a cesto dobre premiesime. |
4
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Papier na pečenie vystrihneme podľa veľkosti plechu. Na papier si položíme polovicu cesta a rozvaľkáme na cca 4 mm. Plát v kuse potrieme vajíčkom a nožom krájame štvorčeky. Cesto sa trocha lepí, treba byť trpezlivý. Ja som zvolila tento spôsob pretože sa mi zdal najrýchlejší. Je na tebe, aký spôsob zvolíš a aké tvary budeš vykrajovať. |
5
Hotovo
|
Na každý štvorček položíme tekvicové semienka a nakoniec krekry dochutíme soľou. |
6
Hotovo
|
Takto pripravené krekry vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca 10 až 15 minút. |