Ingrendiencie
-
300 g Polohrubá múka
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
štipku Soľ
-
1 ks Vajcia
-
3 pl Práškový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
3 pl Kyslá smotana
-
0,5 l Rum
-
0,5 l Olej
Popis
Nie je nad domáce poctivé vyprážané šišky. Či už sú naplnené marmeládou, čokoládou, alebo lekvárom, každý z nás si iste rád dá a osladí si trochu život.Vďaka dnešnému receptu si môžete ľahko pripraviť domáce.
Je to jednoduché a preto nabudúce, až dostanete chuť na sladké, určite vyskúšajte tento recept. Príprava je časovo nenáročná a naplniť si šišky môžete čímkoľvek, na čo máte práve chuť. Pochutnajú si všetci.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske premiešajte vajcia so sladidlom (cukrom), vanilkovým cukrom, kyslou smotanou a štipkou soli. Pridajte rum alebo niekoľko kvapiek aróma, potom pridajte múku. Premieste cesto rukami a potom ich položte na plochý povrch a vyvaľkáme placku s hrúbkou pol centimetra. |
2
Hotovo
|
Pokiaľ si vyberiete ľahší riešenie, nemusíte šišky ani plniť, pretože ich môžete ochutiť priamo v horúcom oleji. Pomocou poháre vykrájajte z cesta kolieska a tie potom naplňte požadovanú náplňou a dôkladne zrolujte do guľôčky. |
3
Hotovo
|
Šišky zmažte v rozpálenom oleji v hrnci dozlatista a nechajte ich vychladnúť v kuchynských utierkach, ktoré odsajú mastnotu. Nakoniec stačí posypať práškovým cukrom Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |