Ingrendiencie
-
cesto
-
2,5 dcl Voda
-
50 dkg Polohrubá múka
-
5 dkg Čerstvé droždie
-
1 čl Soľ
-
1 čl Kryštálový cukor
-
2 pl Olej
-
Základ
-
3 dcl Smotana
-
5 ks Strúčiky cesnaku
-
2 ks Červená cibuľa
-
40 dkg Kukurica v konzerve
-
10 dkg Slanina
-
10 dkg Šunka
-
20 dkg Syr
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom. Droždie si pridáme do vody spolu s cukrom a necháme ho vykvasiť. |
2
Hotovo
|
Ostatné ingrediencie na cesto si zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste cca pol hodinu. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto si dáme na plech, potrieme ho kyslou smotanou, ktorú sme si zmiešali s prelisovaným cesnakom. Šunku, slaninu, cibuľu si nakrájame na malé kúsky a dáme ich na smotanový základ. Posypeme kukuricou a dáme piecť do rúry. Tesne pred koncom posypeme strúhaným syrom a necháme ho rozpustiť. |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |