Ingrendiencie
-
Korpus
-
7 ks Žľtky
-
200 g Kryštálový cukor
-
12 pl Voda
-
200 g Polohrubá múka
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
1 pl Kakao
-
1 čl Jedlá sóda
-
Krém
-
4 pl Práškový cukor
-
2 bal. Vanilkový puding
-
7 ks Bielka
-
1/2 l Voda
-
Smotana
-
500 ml Šľahačková smotana
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
2 bal. Stužovač
-
na ozdobu Kakao
Popis
Jednoduchá torta, ktorá má ako základ kakaový korpus nasledovaný jemným vanilkovým krémom a nakoniec zdobenie zo smotany a kakaa. Príprava vám zaberie len hodinku, skvele sa hodí ako rýchly narodeninový alebo delikátny zákusok ku káve pre hostí.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozšľahajte žĺtky s cukrom a vodou. Pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a jedlú sódu. Nalejte cesto do koláčovej formy. |
2
Hotovo
|
Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte približne 15 minút. |
3
Hotovo
|
Korpus vyberte z rúry a namažte naň pripravený krém. Uhlaďte povrch a vložte korpus ešte späť do rúry na ďalších 5 minút. |
4
Hotovo
|
Vyšlahajte smotanu s ztužovačom a balíčkom vanilkového cukru. Namažte ho na vychladnutý koláč, posypte kakaom a vložte do chladničky aspoň na hodinu, než budete servírovat. |