Ingrendiencie
-
250 g Maslo
-
200 g Práškový cukor
-
3 bal. Vanilkový cukor
-
3 ks Žľtky
-
5 pl Mlieko
-
1 bal. Vanilkový puding
-
380 g Hladká múka
Popis
Výborné slávnostné pečivo, ktoré si ale môžete pokojne dopriať aj v úplne bežný deň. Ak máte chuť na niečo skutočne lahodné a pritom úplne jednoduché, tieto domáce dobrôtky vás určite potešia.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a dobre premiešame. Postupne pridáme aj žĺtky (po jednom) a potom aj mlieko. |
2
Hotovo
|
Múku zmiešame s pudingovým práškom a vymiešame jednotné cesto. To navrstvíme do cukrárskeho vrecka a pomocou špeciálneho nástavca tvarujeme kolieska, paličky, alebo iné tvary. |
3
Hotovo
|
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10 minút. Hotové pečivo môžeme namáčať do roztopenej čokolády, alebo lepiť džemom. Chutí však výborne aj len tak, samy o sebe! |
4
Hotovo
|
Pre získanie zaujímavých tvarov môžete použiť aj mlynček na mäso. Želáme vám dobrú chuť! |