Ingrendiencie
-
125 ml Kefír
-
125 ml Voda
-
600 g Hladká múka
-
2 ks Vajcia
-
2 PL Práškový cukor
-
2 ČL Sušené droždie
-
1/2 ČL Soľ
Popis
Pirohy. Jedno z najtypickejších jedál, ktoré na Slovensku máme. Ich prípravu by preto nemala podceniť žiadna gazdinka a v hlave či na papieri by mala mať niekoľko receptov, podľa ktorých si túto pochutinu jednoducho pripraviť.
Ak sme vám vnukli výborný nápad na nedeľný obed, pri čítaní ďalších riadkov sa dozviete, ako si túto špecialitu vyčarujete aj vo vašej kuchyni.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na začiatku si do misky dáme vajcia s cukrom, ktoré spolu pomaly vyšľaháme. |
2
Hotovo
|
Ak chceme vytvoriť husté cesto, do misky dáme múku zmiešanú s droždím. |
3
Hotovo
|
Po tomto bode nám zostáva už len povykrajovať menšie cestá v tvare kruhov a do nich si už podľa vlastného gusta pridáme tvaroh či lekvár. Na vás je aj ich ďalšia príprava vo vode, či na pare. Pri príprave želáme veľa šťastia a prajeme vám dobrú chuť. |