Ingrendiencie
-
3,5 kg Slivky
-
1,5 kg Kryštálový cukor
-
2,5 ml Voda
Popis
Máme radi slivkový lekvár, ale nemám trpezlivosť ho tak dlhé hodiny variť, zato ho už pár rokov takto pripravujem. Je rovnako chutný, ako podľa receptu babičky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Čo najzrelšie slivky vyber, umy a odstráň z nich jadierka a vlož do jednej misy. Cukor a vodu daj do jedného hrnca a nechaj zovrieť. Horúci sirup nalej na slivky a potom pomaly po dobe 30 minút prevar na ohni, pritom postupne miešaj. |
2
Hotovo
|
Nechaj trocha vychladnúť a potom s ručným mixérom mixuj ak sa ti to tak zdá jednoduché, predtým než by si dala variť môžeš aj pomlieť slivky. |
3
Hotovo
|
Toto potom var po dobu jednej hodiny a potom pár kvapiek kvapni na tanier a keď už lekvár nebude ťahavý, tak je hotový. Lekvár daj do fľašiek a zavri ich. |
4
Hotovo
|
Potom vlož fľašky do väčšieho hrnca a zakry ich paplónom a nechaj ich tak vychladnúť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |