Ingrendiencie
-
8 ks Vajcia
-
3 PL Krupicový cukor
-
1 ČL Soľ
-
130 g Polohrubá múka
-
2 PL Kakao
-
560 ml Mlieko
-
250 g Práškový cukor
-
20 g Vanilkový cukor
-
250 g Maslo
-
150 g Čokoláda na varenie
Popis
Hľadáte jednoduchý recept na famózny piškótový koláč? Tak to sa Vám bude páčiť recept, ktorý si dnes spoločne predstavíme. Jedná sa o úplne lahodný a neprekonateľný koláč, ktorý zvládnete pripraviť už v priebehu niekoľkých minút a výsledok je priamo fantastický.
Pochutí si na ňom celá vaša rodina, i priatelia. Presvedčte sa sami a upečte ho svojim blízkym už dnes.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vyšľaháme 6 žĺtkov s cukrom. 6 bielkov so soľou vyšľaháme do tuhého snehu. Zmiešajte opatrne sneh so žĺtkami a pridajte múku s kakaom. |
2
Hotovo
|
Teraz pripravíme krém. V malom hrnci zahrievame 2 rozšľahané vajcia a 30 g múky. Drobným prúdom prilievajte studené mlieko (500 ml) a nastavte plameň na strednú teplotu. Za stáleho miešania prehrievajte dohusta. Odstavte z ohňa, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. |
3
Hotovo
|
250 g zmäknutého masla vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Po častiach pridávame zmes mlieka a vajec. Máme hotový krém. Potrieme krémom vychladnutú piškótu. |
4
Hotovo
|
Rozpustite čokoládu a pridajte k nej zvyšné mlieko. To je výsledná poleva, ktorú nanesiete na krém a pekne rozotrite. Zdieľajte tento super recept aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! |