Popis
Pri varení sušených fazúľ často bojujeme s tým, že ani po dlhšom namáčania fazuľe nie a nie sa dovariť. Stále sú príliš tvrdé a varenie sa môže kľudne predĺžiť aj na niekoľko hodín.
Aby ste vaše fazuľové pokrmy stihli pripraviť včas, či dokonca v miernom predstihu, máme pre vás skvelý tip.
Hoci je asi každému jasné, že fazuľu treba pred varením potreba namočiť, fígeľ spočíva v tom, do akej tekutiny ju nasypete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Fazuľu namočte do minerálkyNamiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu. Možno vám to znie zvláštne, ale tento trik funguje skutočne skvele. |
2
Hotovo
|
Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba varenia sa výrazne skráti. Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľu, ktorú ste predtým nemohli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr. |
3
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |