Ingrendiencie
-
500 g Tmavý chleba
-
300 g Udená slanina
-
1 ks Cibuľa
-
250 ml Šľahačková smotana
-
200 g Tavený syr v črievku
-
p.ch. Farebné korenie
Popis
Ak neviete čo narýchlo uvariť v strede týždňa, odporúčame vám skúsiť tento recept. Je sýty a nenáročný. Pečený chleba , plnený syrovo – slaninovou omáčkou. Mňam.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu si nakrájame na drobno, slaninu si tiež nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme opiecť slaninu. Keď je slanina skoro celkom dopečená, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatista. K cibuli a slanine pridáme syr, smotanu a korenie. Všetko spolu necháme chvíľu variť aby nám omáčka trocha zhustla. |
2
Hotovo
|
Z chlebu odrežeme vrch a vydlabeme stred. |
3
Hotovo
|
Na plech si položíme chleba, vedľa vydlabané kúsky a dáme na chvíľu asi na 10 minút piecť do rúry. Vyberieme z rúry, vlejeme do chlebu syrovú omáčku, prikryjeme odrezaným vrchom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Necháme piecť takých 15-20 minút a môžeme podávať. |