Ingrendiencie
-
Na cesto:
-
7 ks Žľtky
-
200 g Kryštálový cukor
-
200 g Polohrubá múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
2 pl Kakao
-
11 pl Voda
-
2 pl Olej
-
Na krém:
-
7 ks Bielka
-
220 g Kryštálový cukor
-
500-600 ml Mlieko
-
2 bal. Vanilkový puding
-
Na polevu:
-
400 ml Smotana
-
p.ch. Strúhaná čokoláda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút. |
2
Hotovo
|
Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. |
3
Hotovo
|
Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém. Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte schladiť v chladničke. Prajeme dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |