Ingrendiencie
-
Roz.plechu 20x30cm
-
5 ks Vajcia
-
1 hrnč.-250 ml Práškový cukor
-
1 ks Vanilkový cukor
-
250 g Polohrubá múka
-
30 g Kakao
-
2,5 ČL Prášok do pečiva
-
200 ml-repkový Olej
-
Jablková mäsa
-
90 dkg jablká
-
2 PL Práškový cukor
-
100 ml Voda
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
1 ks Vanilkový cukor
-
150 g Maslo
-
100 g horúcej Rozpustená čokoláda
-
5-6 ks Mandarinky
-
Čokoládová poleva
-
100 g Horká čokoláda
-
50 g Maslo
-
2 PL repk. Olej
Popis
Tento koláč je veľmi chutný, vláčny, jednoduchý a určite zapôsobí na všetkých členov vašej rodiny. Mandarínky môžete zameniť aj za višne. Ak chcete koláč ešte viac vyšperkovať, môžete na jablkovú masu vložiť aj masu z vyšľahanej smotany a mascarpone a až následne koláč zaliať polevou.
Nech sa páči, tu je recept!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Múku zmiešame s kakaom a práškom na pečenie a spolu ich preosejeme. Celé vajcia vymixujeme s cukrom a vanilínovým cukrom. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Ošúpané jablká pokrájame na drobno a preložíme do hrnca. Vlejeme k nim vodu, pridáme cukor a varíme kým sa voda neodparí. Na záver pridáme citrónovú šťavu. |
4
Hotovo
|
Potom vezmeme hrniec z ohňa a rozmixujeme na hladkú masu. Do horúcej masy pridáme maslo, čokoládu, vanilínový cukor a miešame do ich rozpustenia. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|