Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
2 pl Sojová omáčka
-
2 pl Olej
-
3 pl Med
-
p.ch. Horčica
-
4-5 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Bylinky
-
p.ch. Soľ
Popis
Zemiaky sú u nás častým pokrmom na stole, je to skvelá príloha, ktorá sa hodí ku všetkému a príprava nie je náročná.
Chcem sa s vami podeliť o tento recept na pečené zemiaky, ktoré naozaj nemajú chybu.
Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovou omáčkou a medom, zemiaky sú potom krásne zlaté a chrumkavé.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme celé aj so šupkou uvariť do osolenej vody do zmäknutia. Potom vodu zlejeme a dáme vychlad |
2
Hotovo
|
Pripravíme si marinádu – Zmiešame v miske sójovú omáčku, med, horčicu, sušené bylinky, pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soli nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná a ešte sme si uvarili zemiaky v osolenej vode. |
3
Hotovo
|
Potom si uvarené zemiaky aj so šupkou nakrájame na plátky a dáme do misky k marináde a necháme odstáť, aby sa nám marináda spojila so zemiakmi. |
4
Hotovo
|
Plech si vymastíme trochou oleja alebo dáme papier na pečenie a zemiaky budeme piecť na 200 stupňov do zlatista. |
5
Hotovo
|
Pečené zemiaky, môžeme konzumovať ako samostatný pokrm s domácou tatarkou alebo ako prílohu k mäsu. Dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |