Ingrendiencie
-
1 ks Karfiol
-
4 pl Majonéza
-
3 pl Kyslá smotana
-
1 pl Horčica
-
1 pl Olej
-
p.ch. Tymián sušený
-
p.ch. rozmarín sušený
-
p.p. Soľ, korenie
-
p.p. Strúhanka
-
400 g Tvrdý syr
Popis
Už som skúšala viacero receptov na pečený karfiol a s týmto som skutočne veľmi spokojná. Karfiol zapečený so syrom, smotanou a ďalšími chutnými prísady je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo chutnú večeru.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky. |
2
Hotovo
|
Zapekaciu misu si vymastite trochou oleja. |
3
Hotovo
|
Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej ponamáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymianu pre lepšiu vôňu. |
4
Hotovo
|
Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť! |