• Home
  • Hlavné jedlá
  • Zabudnite na plnené kapustové listy! Tento kapustový koláč je oveľa jednoduchší a chutnejší!
0 0
Zabudnite na plnené kapustové listy! Tento kapustový koláč je oveľa jednoduchší a chutnejší!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 hlávka Kapusta
600 g Mleté bravčové mäso
300 g Paradajky
200 ml Zeleninový vývar
50 g Ryža
1 ks Cibuľa
1 pl Strúhaný zeler
2 ks Strúčiky cesnaku
p. ch. Rasca
p. ch. Soľ, korenie

Zabudnite na plnené kapustové listy! Tento kapustový koláč je oveľa jednoduchší a chutnejší!

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ak máte radi kapustníky, potom vám bude chutiť aj ich mäsová verzia. Nie sú síce podobné vzhľadom, no chuťovo v nich určite nájdete spojivo. Tento koláč je veľmi šťavnatý, krehký a lahodný. Ak ho ochutíte kyslou smotanou alebo bielym jogurtom, budete má nebíčko v papuľke.

(Visited 887 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Paradajky zalejte horúcou vodou, potom odstráňte šupku a nakrájajte na drobno. Cibuľu pokrájajte na menšie kocky, pridajte nastrúhaný zeler a pretlačte cesnak. Všetko zmiešajte s premytou ryžou, pridajte korenie, soľ, rascu, mleté mäso a zalejte 100ml vývaru. Potom dajte zmes do chladničky približne na 20-30 minút.

2
Hotovo

Medzitým dajte uvariť jednotlivé kapustové listy v osolenej vode domäkka. Medzitým si pripravte tortovú formu a vyložte ju papierom na pečenie alebo alobalom. Na dno formy dajte uvarený list a vrstvu ryžovo mäsovej zmesi.

3
Hotovo

Potom dajte opäť kapustový list a vrstvu ryžovej zmesi. Takto postupujte, kým neminiete všetky listy aj všetku ryžu. Každú vrstvu ryže polejte trochou zvyšného vývaru, aby bol koláč šťavnatý.

4
Hotovo

Formu zakryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte približne 50 minút. Potom ju vyberte, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť ešte na 10 minút. Podávajte horúce so studenou kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Prajeme dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Babičkina dobrota: Zapekaná kapusta v sklenenej mise s mäsom, cibuľou a syrom! Upečené máte za 30 minút!
Ďalší
Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!
Predošlý
Babičkina dobrota: Zapekaná kapusta v sklenenej mise s mäsom, cibuľou a syrom! Upečené máte za 30 minút!
Ďalší
Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!