Ingrendiencie
-
KORPUS
-
150 g Maslové sušienky
-
50 g Lieskovce
-
80 g Maslo
-
PLNKA
-
0,5 ks Kondenzované mlieko
-
200 g Čokoláda
-
150 g Lieskovce
-
POLEVA
-
100 g Čokoláda
-
0,5 ks Kondenzované mlieko
Popis
Chrumkavé pokušenie, ktoré v sebe spája bohatosť čokolády a vôňu lieskovcov. Nepečený dezert vhodný na každú príležitosť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Navážené sušienky podrvíme alebo rozmixujeme. Nie však úplne na prach, korpus tak bude chrumkavejší. |
2
Hotovo
|
Na plnku v rajnici zahrejeme polovicu konzervy kondenzovaného mlieka, ktoré tesne pre bodom varu stiahneme z plameňa. |
3
Hotovo
|
Plnku nalejeme na korpus a pridáme na sucho opražené celé lieskovce, ktoré utreli v kuchynskej utierke, aby sme ich zbavili šupiek. |
4
Hotovo
|
Formu odložíme do chladu na asi 60 minút. Nakoniec zahrejeme aj druhú polovicu konzervy kondenzovaného mlieka a rovnakým postupom vytvoríme polevu s bielou čokoládou. |
5
Hotovo
|
Tú potom nalejeme na povrch zatuhnutého koláča a opäť vrátime do chladu na aspoň 2 hodiny. |