Ingrendiencie
-
1 ks Cibuľa
-
1/2 ks Kápia
-
250 g Jemný tvaroh
-
1/4 ks Maslo
-
2 čl Mletá červená paprika
-
1/2 čl Soľ
Popis
Nátierky sú fenoménom detstva. V škôlkach sa na desiatu azda nič iné ako nátierky s pečivom nepodávalo. V dnešnej dobe šetrenia sa domáce nátierky opäť dostávajú do stredu záujmu. Z niekoľkých surovín totiž nasýtite celú rodinu. Nátierky sa ale hodia aj na chlebíčky na rôzne akcie a párty. Prekvapte svojich hostí úžasnou domácou Budapeštianskou nátierkou.
(Visited 3 345 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu nakrájajte veľmi najemno a necháme speniť na 1/8 masla. Rovnako tak na malé kocky nakrájame červenú papriku (kapiu) a necháme len mierne prehriať. Tvaroh vymiešame s povoleným maslom, soľou a sladkou mletou paprikou, nakoniec vmiešame osmahlou cibuľku s kapiou. |
2
Hotovo
|
Nátierku podávame na chlebe či bielom pečive, so zeleninovou oblohou. Nám sa v redakcii táto nátierka osvedčila na jednohubkách. |
3
Hotovo
|
Náš tip: Ak sa ponáhľate a znesiete čerstvú cibuľu, nemusíte ju ani papriku smažiť. Veľmi dobré je použiť namiesto klasickej kuchynskej cibule šalotku alebo bielu cibuľu, ktorá nemá rád tak štipľavú arómu |