Ingrendiencie
-
1 šálka Šľahačková smotana
-
400 g Mascarpone
-
3 pl Práškový cukor
-
1/2 šálky uvar.chlad. Káva
-
2 pl Rum
-
2 čl Kakao
-
1 bal. Guľaté piškóty
-
1/4 šálky Mliečna čokoláda
-
na posypanie Kakao
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vo veľkej miske pomocou elektrického mixéra ušľaháme šľahačku spolu s mascarpone a práškovým cukrom do hladkej hmoty. |
2
Hotovo
|
V menšom pohári si zalejeme kávu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Pridáme rum, 2 lyžičky kakaa a premiešame. |
3
Hotovo
|
Pripravíme si misu, do ktorej budeme vrstviť jednotlivé vrstvy. Na dno naukladáme dlhé detské piškóty, ktoré namočíme do pripravenej kávy s rumom a kakaom. Navrstvíme vyšľahaný krém, znovu naukladáme piškóty a takto postup opakujeme, kým neminieme krém a všetky piškóty. |
4
Hotovo
|
Ak máme o trochu viac času na prípravu dezertu, môžeme si upiecť klasickú piškótu a použiť ju namiesto detských piškót. (4 ks vajcia, 4 lyžice kr. cukor, 4 lyžice teplá voda, 4 lyžice polohrubá múka, 1 lyžica kakao, 1/2 bal. prášok do pečiva – vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Upečieme pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút). |
5
Hotovo
|
Vrch ozdobíme nalámanou čokoládou a posypeme kakaom. Odložíme do chladničky na min. 4 hodiny a podávame. Dobrú chuť! |