Ingrendiencie
-
1 bal. Lístkové cesto
-
2 l Mlieko
-
1/2 l Voda
-
6 ks Vajcia
-
6 pl Hladká múka
-
20 g Kukuričný škrob
-
3 bal. Vanilkový cukor
-
250 g Kryštálový cukor
-
700 ml Šľahačková smotana
-
2 bal. Smetafix
-
na posyp. Práškový cukor
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na opačnú stranu plechu. Poprepichujeme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista |
2
Hotovo
|
Vodu, mlieko, žĺtka, vanilkový cukor, kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding. |
3
Hotovo
|
Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom. |
4
Hotovo
|
Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku. Posypeme práškovým cukrom a podávame. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |