Ingrendiencie
-
Na polievku
-
500 g Drobky
-
1 ks Zeler
-
1 ks Mrkva
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Bobkový list
-
Petržlenová vňať
-
Soľ, korenie
-
Na knedlíčky
-
2 ks Vajcia
-
7 PL Krupica
-
štipka Jedlá sóda
-
niekoľko kvapiek Olej
-
Soľ
Popis
Naša jarná polievka rozhodne neublíži nikomu. Naopak. Určite si pamätáte poctivé polievky, ktoré voňali v kuchyniach našich babičiek.
Pripravte si preto s nami báječnú polievku, ktorá Vám zlepší aj ten nejzamračenější deň. Vychutnajte si v pokoji aj krupicové knedličky, ktoré sú vynikajúce.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V hrnci uvaríme malé množstvo vody. V ňom uvaríme drobky. Varíme ich po dobu 10 minút. Až sa začne tvoriť pena, z hrnca ju odstránime. Pridáme nakrájanú zeleninu a korenie. Varíme, kým zelenina nezmäkne |
2
Hotovo
|
Medzitým pripravíme knedličky. Vajcia zmiešame s trochou oleja, soľou, jedlou sódou a pomaly prisypávame krupicu. |
3
Hotovo
|
Cesto spracovávame do doby, než má správnu konzistenciu. Spoznáte to tak, že Vám drží tvar. Hotové cesto nechajte uležať v chlade najmenej hodinu. |
4
Hotovo
|
Vytiahneme z chladničky a do vriacej polievky vkladáme vytvarované knedličky lyžicou. |
5
Hotovo
|
Hrniec prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme po dobu 20 minút. Hotovú polievku zasypeme petržlenom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |