Ingrendiencie
-
5 ks Vajcia
-
300 g Biely jogurt
-
200 g Majonéza
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
1 pl Horčica
-
1 pl Olivový olej
-
1 stonka Petržlenová vňať
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Červená cibuľa
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Pokiaľ má prísť návšteva, neexistuje nič lepšie a rýchlejšie než jednoduchý šalát podávaný s čerstvým pečivom, kúpeným v obchode za rohom. Dnes sa síce majonézové šaláty predávajú hotové v obchodoch, ale ak ste ich niekedy ochutnali viete, že za tie peniaze vôbec nestoja. Prečo jesť polotovary, keď si môžeme chutné jedlá pripraviť doma?
Na prípravu tohto šalátu nebudeme potrebovať viac ako 10 minút, plus čas kým sa vajíčka uvaria na tvrdo. Poďte vyskúšať ten najchutnejší vajíčkový šalát pod slnkom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vajíčka uvarte natvrdo, varte približne 10 minút. Potom ich nechajte vychladnúť a ošúpte. Pripravte si väčšiu misku, kde si zmiešajte všetky ingrediencie okrem cibule a vajec. Dobre premiešajte. Vajíčka nakrájajte na kocky a pridajte k zmesi. Opäť premiešajte a na záver pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Ešte raz zľahka premiešajte a podávajte s pečivom. |